Επαγγελματική Ευθύνη Μεταφραστή

Αναρωτηθείτε, πόσα χρόνια εργάζεστε και πόσα χρήματα έχετε καταφέρει να αποταμιεύσετε μέχρι σήμερα 18/10/2024;

Η παγκοσμιοποίηση των Αγορών έχει αυξήσει κατακόρυφα τις ανάγκες μεταφράσεων, καθώς πλέον οι επιχειρήσεις επεκτείνονται γεωγραφικά τόσο ως προς τη διανομή όσο και ως προς την τοποθεσία παραγωγής των προϊόντων τους ή των υπηρεσιών τους. 

Ωστόσο, η μετάφραση ενός συμβολαίου, μίας σύμβασης ή ενός καταστατικού δεν σημαίνει αντιστοίχιση λέξεων από τη μία γλώσσα στην άλλη, αλλά την απόδοση των εννοιών, των όρων και των δεσμεύσεων που περιέχονται.  Το ίδιο στη μετάφραση οδηγιών χρήσης ή στοιχείων που αναγράφονται σε μία συσκευασία.

Όσα περιλαμβάνονται σε ένα σημαντικό έγγραφο παίζουν βασικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων που έχουν οικονομικές διαστάσεις.  Η λανθασμένη απόδοση ενός κειμένου σε μία ξένη γλώσσα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μία λάθος επιχειρηματική απόφαση ή να επιφέρει σοβαρές οικονομικές απαιτήσεις με μεγάλες οικονομικές ζημίες.

Η ασφάλιση της επαγγελματικής ευθύνης ενός επίσημου μεταφραστή, τον καλύπτει από οικονομικές απαιτήσεις που μπορεί να εγείρουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα για την από λάθος του εσφαλμένη απόδοση ενός κειμένου, καλύπτοντας τόσο τη νομική απόκρουση και υπεράσπιση όσο και το ποσό που μπορεί να επιδικαστεί. 

Το σωστό όριο κάλυψης δεν εξαρτάται μόνο από τον τζίρο αλλά κυρίως από το ύψος των επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσει ένα σφάλμα

Δείτε επίσης

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες είναι εκτεθειμένοι στις άμεσες οικονομικές συνέπειες που συνεπάγεται μία προσωρινή ή μόνιμη αδυναμίας τους να εργαστούν για λόγους υγείας.

Προτεινόμενες καλύψεις:

  • Ασφάλιση Εισοδήματος, που προσφέρει το απαραίτητο εισόδημα για την περίοδο της προσωρινής ανικανότητας για εργασία.
  • Ασφάλιση Μόνιμης Ολικής ή Μερικής Ανικανότητας, που προσφέρει ένα κεφάλαιο προς κάλυψη της μόνιμης απώλειας εισοδήματος που συνεπάγεται μία ολική ή μερική αναπηρία.
  • Αποταμίευση για Σύνταξη, καθώς οι δικηγόροι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα που συνήθως αντικαθίστανται σε μικρό ποσοστό από τη σύνταξη του Κοινωνικού Ταμείου και η συστηματική προσωπική αποταμίευση για σύνταξη κρίνεται απαραίτητη.

Μάθετε περισσότερα