Ασφάλιση απαγωγής

Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των απαγωγών δεν αφορά μόνο ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Η ασφάλεια Απαγωγής καλύπτει σε ένα συμβόλαιο τόσο τον κύριο ασφαλιζόμενο όσο και τα μέλη της οικογενείας του (γονείς, αδέλφια, σύζυγο, παιδιά, εγγόνια) από την απειλή της απαγωγής για την απόσπαση λύτρων.

Η συγκεκριμένη κάλυψη διατίθεται σε επίπεδο οικογένειας και σε εταιρικό επίπεδο και προτείνεται κυρίως σε ανθρώπους που έχουν οι ίδιοι κάποια (όχι απαραίτητα ιδιαίτερα υψηλή) οικονομική επιφάνεια, είτε πρόσβαση σε χρήματα ή αντικείμενα αξίας τρίτων, είτε είναι στελέχη που μπορεί να αποτελέσουν στόχο ως μέσο πίεσης για την απόσπαση ποσών από τρίτους.  Επίσης, το συμβόλαιο απαγωγής αφορά στις οικογένειες που μπορεί να έχουν πρόσωπα που μετακινούνται πολύ συχνά (και ειδικά στο εξωτερικό) ή μένουν μακριά (πχ. παιδιά για σπουδές σε χώρες αμφιβόλου ασφάλειας.)

Στην ασφάλιση αυτή υπάρχει ειδική μέριμνα διασφάλισης του απορρήτου του καλυπτόμενου προσώπου και η κάλυψη δίνεται από εταιρίες με διεθνή παρουσία, γνωστές για τις εξειδικευμένες ασφαλίσεις.

Η κάλυψη τιμολογείται με βάση το όριο του ποσού των λύτρων που μπορεί να καλύψει και της συχνότητας τυχόν ταξιδιών όταν αυτά έχουν προορισμό χώρες υψηλού ρίσκου.

Μάθετε περισσότερα